Hidroterapia benefica pentru organism

31.05.2016 Articole,

Pentru o lunga perioada de timp hidroterapia a fost cunoscuta ca : apa calda care stimuleaza circulatia sangelui si are un efect de tonifiere. Hipocrate a prescris bai in apa de izvor pentru pacientii sai. Aceste principii sunt in mare parte inca in uz, hidroterapia fiind o forma de terapie naturala, care actioneaza prin stimularea de endorfine - hormoni care va ajuta sa controlati durerea si sa atenuati tensiunea din corp. Hidroterapia este, probabil, cea mai veche forma de terapie din lume.

 

Exista dovezi, care arata ca hidroterapia a fost utilizata si de catre civilizatiile antice din Egipt, Grecia si Roma. Hidromasajul este un tratament spa care utilizeaza jeturi de apa sub presiune ca instrumente de masaj. Hidromasajul, care este o parte din hidroterapie, este acum mai popular si accesibil decat oricand inainte. Cercetarile au aratat ca hidromasajul este cu sigurata mai mult decat o placere. In plus, pentru a face sa te simti bine, aceasta procedura are, de asemenea, mai multe efecte terapeutice asupra sanatatii fizice si mentale. In ziua de azi, datorita ritmului de viata, stresul este unul dintre principalele motive pentru care oamenii trebuie sa consulte un doctor.

 

Stresul este considerat ca o tensiune nervoasa care are un efect negativ si cauzeaza probleme fizice. Hidromasajul va poate scapa de toate efectele negative cauzate de stres, cum ar fi : dureri cap, spate si dureri de gat, oboseala a ochilor, , anxietate, depresie, probleme cu inima, iritabilitate, tensiune arteriala ridicata, probleme cu inima. Apa este foarte benefica pentru piele.Uscarea pielii este cauzata de mai multi factori. Stilul tau de viata este de asemenea important: fumatul, dieta nepotrivita si radiatiile UV usuca, de asemenea, pielea.

 

Hidratarea si protejarea pielii este foarte importanta. Aerul uscat, este un alt factor important. Umiditatea relativa a aerului scade in special iarna, facand ca apa sa se evapore de pe suprafata pielii.