Modalitati de intretinere a piscinei

31.05.2016 Articole,

Un prim aspect de care trebuie sa tinem cont este faptul ca piscinele trebuie vidate pe perioada de inactivitate, astfel incat sa fie protejata structura si tubulatura ansamblului. Vara, la adancime, datorita locului in care piscina este amplasata, apa ramane la o temperatura medie de 10-15 grade C; astfel, schimbarile termice nu se mai resimt atat de tare si, in acelasi mod ca prin intermediul "efectului de pivnita", sunt generati curenti de convectie omogenizatori. Intretinerea traditionala pe timpul iernii:

 

1. Prelatele impermeabile; de regula sunt foarte grele, deloc usor de manipulat, si au in partea superioara ochiuri de apa; se videaza primavara prin sifonare sau cu ajutorul unei pompe.

 

2. Prelatele pentru piscine permeabile; acestea sunt usor de manevrat si pot fi folosite chiar si in timpul sezonului. Ochiurile de apa nu se mai formeaza aici, iar prelata tesuta este mai robusta. Totusi, inchiderea bazinului nu este completa, praful reusind sa treaca ,de aceea tratarea impotriva algelor trebuie efectuata cu consecventa. Prelatele cu plasa de siguranta, foarte lejere, nu sunt perfecte, insa sunt utile in ceea ce priveste siguranta si protectia impotriva frunzelor si a reziduurilor mari.

 

Astfel, bazinul trebuie sa fie dotat cu evacuare prin scurgere, preaplin sau prin filtrare. Principalele operatiuni de intretinere a piscinei pe timpul iernii:

 

1. Curatarea liniei apei cu ajutorul unei perii moi sau al unui burete pentru linere (exclus produse abrazive);

 

2. Aspirarea-curatarea bazinului si a suprafetei cu ajutorul unui aspirator manual (30-40min) sau automat (24-28 de ore) cu perii.

 

3. Intretinerea canalelor;

 

4. Intretinerea pompei; aceasta poate fi pastrata intr-un spatiu de depozitare gol. Daca exista riscul aparitiei umezelii, debransati alimentarea electrica. Apoi urmeaza demontarea racordurilor de intrare si iesire. Demontati pompa sau numai motorul, daca acest lucru este posibil. Curatati cu peria cosul prefiltrului pompei. Deschideti surubul de purjare al apei din camera turbinei si din prefiltru. Lasati capacul deschis pentru a evita depunerile de mucegai. Puteti amplasa pompa bransata intr-un spatiu de depozitare gol.

 

5. Asezarea echipamentelor diferite: scari - trambuline - aspirator cu perii - perii - plasa de pescuit. Periati-le cu apa si cu sapun inainte de depozitare, pentru a evita uscarea si inasprirea datorita eventualelor depuneri.

 

6. Pentru desfasurarea prelatei si fixarea acesteia ,este nevoie de doua persoane. Fixati in prealabil punctele de legatura, cu exceptia cazului in care aveti suruburi cu ochi retractabile. Prelata trebuie sa fie intinsa la maximum pe planul apei, iar fixarea sa periferica este stransa: aceasta nu trebuie sa aiba orificii deasupra bordurii si nici sa se miste in vant.

Atentie la uzura rapida.


Etichete: piscina spa intretinere