Terapia prin culori

31.05.2016 Articole,

Principiul cromoterapiei este bazat pe capacitatea de reactionare a organismului la vibratiile luminoase. In practica, corpul uman este expus unui fascicol luminos care alterneaza culorile, rezultand o ambienta cu efecte benefice. In urma unor diverse cercetari, s-a constatat modul in care actioneaza culorile asupra psihicului uman, si anume direct asupra sanatatii si a bunei dispozitii. Succesul cromoterapiei este atribuit proprietatilor terapeutice si medicinale atribuite de multe secole culorilor.

 

Culorile sunt magice. Ele ne imbogatesc viata si ne incanta ochiul. Fiecare culoare a curcubeului are o semnificatie pentru suflet si contribuie intr-un fel sau altul la descatusarea emotionala, spirituala si chiar la vindecarea unor afectiuni. Pentru asta, avem nevoie sa cunoastem proprietatile fiecareia in parte:

 

Rosu - Anima spiritul si energizeaza organismul. Prin actiunea sa stimulanta, este folosit in tratarea starilor de melancolie si depresie. Rosul sporeste pofta de mancare si capteaza atentia.

 

Portocaliu - Determina un echilibru intre organism si spirit; denota optimism. Portocaliul stimuleaza sistemul respirator si este recomandat in tratarea astmului si a tuturor problemelor respiratorii.

 

Galben - stimuleaza intelectul si relaxeaza creierul; sursa de energie, ajuta importiva oboselii mentale. Galbenul este recomandat si pentru problemele legate de nutritie: anorexie, lipsa poftei de mancare, dar si pentru probleme digestive.

 

Verde - Elimina insomniile, relaxeaza psihicul, calmeaza spiritele colerice. In cromoterapie, culoarea este folosita pentru a atenua accesele de nervozitate si furie. Efectul sau este binecunoscut asupra persoanelor care sufera de dureri de cap, nevralgii si febra.

 

Albastru - Destinde si faciliteaza dialogul, este relaxant si are un efect calmant asupra ochilor. Culoarea albastra stimuleaza functiile ficatului si favorizeaza circulatia sangvina

 

Mov - Favorizeaza linistea, diminueaza angoasele, frica.

 

Roz - indeparteaza stresul, tonifica organismul.

 

Alb - Provoaca la relaxare, calmitate, serenitate.

 

Fiecare culoare corespunde unei lungimi de unda diferite. Datorita acestui lucru, obiectivul cromoterapiei este de a restabili echilibrul necesar prin furnizarea energiei adecvate. Acest lucru se face prin folosirea tipului de culoare adecvat.