Dezinfectarea prin ozon

31.05.2016 Articole,

Ozonizarea si functia de ozonizare la cazile cu hidromasaj Avantajele ozonizarii sunt multiple de la dezinfectarea apei,pana la mentinerea calitatii produselor sanitare.De asemenea ,ozonul este cel mai puternic oxidant si dezinfectant disponibil pentru tratamentul solutiilor apoase si amestecurilor de gaze. Este de asemenea bine stiut faptul ca ozonul desi partial solubil in apa,este suficient de solubil si stabil astfel incat proprietatile sale oxidante sa functioneze la capacitate maxima. In instalatia destinata bailor de hidromasaj, ozonul se produce la descarcarea electrica din oxigenul gasit in atmosfera.

 

Producerea de ozon din aer este conditionata de o serie intreaga de parametrii - mai ales de umiditatea aerului, temperatura acestuia si de scurgerea printr-un element de ozonizare. La punerea in functiune a pompei de apa sau a ventilatorului de presiune, aerul cu continut de ozon se absoarbe in urma subpresiunii din injector, in curentul de apa sau de aer si in acest mod se asigura transmiterea aerului prin instalatie. La punerea in functiune a ventilatorului de presiune ozonul ajunge, cu curentul de apa, direct in baie, iar efectivitatea amestecului cu apa este in acest caz mai scazuta. Aceasta varianta tehnica a baii de hidromasaj este eficienta in special in privinta dezinfectiei cailor prin care aerul este introdus in baie. In cazul in care aerul care contine ozon este absorbit in curentul de apa, amestecul se blocheaza pentru un anumit timp in conducte si este suflat apoi, sub presiune, in apa din baie. Concentratia de ozon, care trebuie sa fie obtinuta in aceasta procedura tehnica relativ simpla, este mai mare decat in cazul ozonului transportat in baie prin curentul de aer. Daca in baie se regasesc substante organice, de exemplu sub forma bacteriilor pe peretii conductelor si furtunului, prin care curge apa,fie sub forma impuritatilor, ozonul se va amesteca si concentratia scade, atat a ozonului dizolvat in apa, cat si a celui continut in aer. Ozonul contribuie la dezinfectia instalatiei, cu care este echipata baia si mai ales a cailor prin care curge apa si care nu sunt accesibile pentru curatirea mecanica.

 

Utilizarea ozonului face ca baia in cada cu hidromasaj sa fie mai sigura si mai sanatoasa, concentratiile scazute de ozon din apa au de asemenea unefect terapeutic pozitiv,ajuta la irigarea pielii si contribuie, spre exemplu, la distrugerea ciupercilor de mucegai. Dozele sigure nu pot inlocui curatirea instalatiei, care se realizeaza in cadrul intretinerii periodice a cazii.


Etichete: dezinfectare ozon cada