Sauna si avantajele ei

31.05.2016 Articole,

Sauna este un excelent mod de relaxare. Caldura si aerul uscat relaxeaza muschii si sistemul nervos. Totodata, este un mod eficient de combatere a stresului, oferind o metoda sanatoasa de revigorare dupa o zi dificila de munca. Sedintele periodice ajuta la mentinerea sanatatii prin imbunatatirea circulatiei sangvine, eliminarea toxinelor, purificarea pielii si cresterea elasticitatii ei prin reducerea imbatranirii acesteia.

 

Studiile medicale au aratat ca, sauna decongestioneaza organele interne, stimuleza metabolismul si intareste sistemul imunitar; de asemenea se aduce un aport de energie organismului. Cercetarile oamenilor de stiinta au aratat ca prin piele se elimina 30% din cantitatea de toxine existente in organism. Folosirea cu regularitate a saunei sau cabinei cu infrarosii ajuta la refacerea si revitalizarea activitatii de curatare a pielii. Motivele pentru care sauna este benefica sanatatii sunt:caldura intensa stimuleaza metabolismul si inhiba dezvoltarea virusilor si bacteriilor; toate organele vitale isi intensifica activitatea; forta de vindecare a organismului creste, iar capacitatea de eliminare a toxinelor si curatarea pielii la fel ,datorita transpiratiei abundente.

 

Sauna finlandeza - caracteristici:

 

- Temperatura si umiditatea sunt reglabile,de la 45C la 100C si umiditatea de la 10% la 90%, rezultand sauna uscata sau sauna umeda, in functie de cerintele fiecarei persoane.

 

- Umiditatea se poate obtine prin turnarea apei pe pietrele incinse, formandu-se un abur, dand astfel posibilitatea reglarii acesteia. - In timpul folosirii saunei se poate face aromoterapie cu diferite substante aromatice.

 

- In timpul folosirii saunei se poate face aromoterapie cu diferite substante aromatice.